Arbitraj, mediere si conciliere

Un conflict precede intotdeauna o disputa in instantele de judecata.
Avocatii nostri sunt experti in analizarea, evaluarea si solutionarea acestor dispute mai inainte de a ajunge in instanta, fie ele comerciale sau private.
In multe cazuri negocierea directa sau una din metodele alternative de solutionare a conflictelor se dovedesc a fi mult mai rapide si mai eficiente din punct de vedere al costurilor decat solutionarea conflictului in fata instantelor de judecata. In celelalte cazuri, si in cazul in care aceste metode esueaza, se ajunge la inaintarea unei actiuni in instanta. Din acest motiv avocatii nostri se straduiesc, acolo unde este posibil, sa solutioneze disputele fara a recurge la instantele de judecata. Utilizam tehnici de solutionare alternativa a disputelor precum medierea, concilierea si arbitrajul. In plus, redactam, revizuim si negociem contracte prin care asiguram drepturile clientilor nostri in fata unor eventuale conflicte. Suntem mandri a fi printre promotorii arbitrajului ca alternativa la judecata indelungata, costisitoare si plina de riscuri din fata instantelor de judecata.
Prin participarea avocatilor nostri in fata Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei am instrumentat dosare atat in calitate de parati cat si de reclamanti, avand experienta in toate aspectele implicate de activitatea arbitrala. Experienta noastra include si solutionarea de litigii comerciale cu componenete de extraneitate.

^^Sus Versiune pentru tiparire

Medierea si concilierea

In ciuda faptului ca solutionarea conflictelor in fata instantelor de judecata de drept comun reprezinta metoda traditionala, punem intotdeauna in vedere clientilor nostri ca putem insera in contracte clauze de mediere, conciliere si arbitraj.

^^Sus Versiune pentru tiparire

Arbitrajul comercial

Cu toate ca solutionarea conflictelor prin intermediul instantelor de judecata reprezinta metoda traditionala, arbitrajul comercial castiga teren de la an la an. Desi exista diferente intre procedura arbitrala si cea utilizata in instanta, capacitatile noastre sunt pe deplin valorificate prin arbitraj. Cunoasterea detaliata a prevederilor legale si a tuturor consecintelor juridice posibile se transforma in instrumente valoroase de accelerare a negocierilor si in avantaje solide in fata adversarilor.

 

^^Sus Versiune pentru tiparire

Avantajele metodelor alternative de solutionare a litigiilor

 

- capacitatea de a concepe rapid acorduri de arbitrare a conflictelor, fie prin inserarea de clauze compromisorii in contractele comerciale fie prin compromisuri separat intre parti sau in fata tribunalului arbitral;
- rapiditate in obtinerea unei sentinte arbitrale sau in solutionarea amiabila a conflictelor;
- mai mare incredere in corectitudinea si integritatea tribunalului arbitral;
- oferirea unei solutionari definitive a conflictului in fata tribunalului arbitral, sentinta arbitrala fiind obligatorie pentru parti si atacabila doar pentru motive limitativ prevazute de lege.

^^Sus Versiune pentru tiparire

Serviciile de solutionare alternativa a conflictelor comerciale

 

 

- Redactarea si negocierea de contracte comerciale. Clauza compromisorie, de mediere sau de conciliere defectuos redactata se poate dovedi un obstacol serios in calea obtinerii prin aceste cai a executarii corecte a unui contract. Clientii nostri pot beneficia in redactarea de contracte de experienta dobandita de noi in toate aspectele arbitrajului comercial, in negocierea si conceperea clauzelor compromisorii;
- Reprezentare in fata Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei;
- Reprezentare, asistenta si consultanta in fata Centrului de Mediere a Conflictelor Comerciale de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei;
- Consultanta si servicii de mediere a conflictelor;
- Recunoasterea (procedura de exequatur) si executarea silita a sentintelor arbitrale pronuntate in Romania si in strainatate.

 

^^Sus Versiune pentru tiparire

Rezerve si atentionari Discretie si confidentialitate WWW: www.panavaida.ro